Валери Симеонов, не ни се мотайте в бюлетината!

Факти: “Кой Ви пречи на Вас да гласувате, след като в Ню Йорк има дипломатическо представителство в което можете да го сторите? Или просто трябва да вдигаме патардия за да сме “по-демократични”, “по различни”и “по-екзотични” за да ни забележат медиите? Случайно да сте чували за откритите до момента на приемането на новия ИК 136 секции в Турция, от които влизаха между 60 000 и 100 000 гласа? Случайно да сте чували, че на последните парламентарни избори в САЩ и Канада гласуваха 8000 българи, а другите 200-300 000 браха гъби? Случайно да сте чували,че откриването на 1 секция струва на обеднелия и оскотял бг данъкоплатец, а не на Вас, между 8000-12000 евро? Не сте чували. Вас тези дребнави факти не Ви интересуват. Но както на Вас никой не Ви пречи да уредите личния си живот както намерите за добре, така не ни се мотайте в краката, когато се опитваме да намерим решение на 25-годишни проблеми сътворени от безродни политици, и безродни капризнечещи псевдосънародници. И накрая- използването на деца за политически цели е забранено!” С тези думи съпредседателят на Патриотичния фронт и народен представител Валери Симеонов се обърна към българка, живееща в Ню Йорк, която е сред активно протестиращите срещу промените в Изборния кодекс, които ограничават възможностите за разкриване на секции в чужбина. Потърсен от “Дневник” за коментар, Симеонов заявява, че стои зад думите си и не мисли, че тонът му е укорителен. “Не се отказвам от нито една дума. Аз не мога да позволя една шепа соросоидчета да ми се мотаят в краката, когато се опитваме да решим важни проблеми”, заяви Симеонов. По-късно от ефира на телевизия СКАТ Валери Симеонов заяви: “Стига с тази демокрация и с тия права на българите в чужбина“.

Размисъл: Първо се ядосах на наглостта и безпардонността на това изказване. Самозабравянето, граничещо с цинизъм и липсата на елементарно мерене на приказките, винаги ме вбесяват. После се отчаях. Първо, защото все се надявах, че времената на подобен род приказки и поведение са зад гърба ни. Второ – наясно съм, че примитивното мислене не е запазена марка за нашата родина, но май само у нас жабите не си знаят гьола. И часа за квакане в него. В развитите общества такова изказване е равносилно на публично самоубийство и собственоръчно си се превърнал в политически труп. И това действа отрезвяващо на други, които биха се изкушили да ръсят подобни “умотворения”. Тук, както обикновено, последици няма и така всички с примитивен манталитет решават да “блеснат” с някой друг бисер. И в един момент нормалните, свестните, демократично мислещите биват изтикани в ъгъла, стават малцинство и увеличават броя на групата, наречена “българи в чужбина”. Решават да “уредят личния си живот”, далеч от Валери-Симеоновците и валерисимеоновщината. Другите, които все пак решават да останат тук въпреки, бавно, но сигурно, се превръщат във вътрешни емигранти, обезверяват се, спират да гласуват и “отиват за гъби”. За да може сега Валери-Симеоновците да ги пратят насила до урните. Ми така де, Вие какво искате – бургаският “борец за правда” да се опита да измисли някакъв читав законопроект, някоя реформа, която поне малко да ни извади от блатото, така че Вие сами да поискате да гласувате за него?! Неее, моля Ви се, ше го обидите, той реформите ги саботира – справка съдебната, и демокрация не ще, иска насила да гласуваме. По задължение, не чрез информиран, съзнателен избор.

Не знам какво е направил Валери Симеонов в частност и парламентарната му група като цяло, за да стане България привлекателна за живеене. Нямам никаква представа какво работа е свършил тъй щото българите в чужбина да се върнат тук. Това, което знам със сигурност е, че заради такива политически изказвания и подобно ограничено мислене, мнозина ще се замислят дали да си хванат самолетчето. Щото тука не се издържа вече. Длъжни сме обаче да припомним на господина и няколко факти.

1. Да наричаш българите в чужбина “шепа соросоидчета” е клевета и долна пропаганда (от онази на кафявите медии). Грозна, кална търговия с истината. Лепене на етикети. И онзи стар, грозен маниер – да вълпяваш, че всички са маскари. Че всички протестират не за права, а за пари. Мигновено се превръщаш в бухалка. Клеветата по принцип е подсъдна. Дори според българското законодателство. Но когато народните представители си служат с подобни прийоми е още по-грозно и опасно. Не е добре, някак, законотворците да нарушават собствените си закони. А и после – с техните камъни по тяхната глава.

2. Фрази от типа: “Стига с тази демокрация” са нагли, примитивни и опасни. Особено изречени от народен представител, покрепящ управлението. А и винаги можем да му купим билет за Северна Корея, ако толкова го привличат режимите и тоталитарните държави. Ким Чен Ун е неговият човек.

3. Българите в чужбина са най-големият чуждестранен инвеститор у нас. И ако спрат да “се мотат из краката” на такива като Валери Симеонов и спрат да изпращат пари на близките си, жална й майка на българската икономика. И на българските”патриоти”.

4. Онова старо, ама златно клише, че “България е там, където има и един българин”. А в основния закон на България е записано, че “Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ” – никъде не е споменато “само българите до Калотина”, нали. Да се знае.

И накрая – не разбирам защо ние, останалите тук, отдавна превърнали се във вътрешни емигранти – сме двойно прецакани – не стига че наивно сме вярвали, че нещо може да се промени и да се превърнем най-накрая в  държава и сме останали тук, изборът ни за “патриоти” е сведен до Валери Симеонов и Волен Сидеров, ами и задължително трябва да гласуваме. Мисля, че е крайно време да измислят посолство на “емигрантите в собствената си страна” и чак тогава да ни позволят да упражним гласа си. Дотогава и аз не искам Валери-Симеоновците “да ми се мотаят в краката”. И в бюлетината.

 

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!