“Наистина любов”

Той е ватманът на трамвай номер 4 в Братислава от 35 години. Превърнал и себе си, и трамвая, който кара, в легенди. Заради голямото си сърце, неизменната усмивка, отношението към работата, към пътниците, към живота изобщо. Той е Павел Дурец и е най-известният и обичам ватман в словашката столица.

prekvapenie-vodic-ba

Той е от онези хора, които не се поддават на нихилизма, битовизмите, рутината и ежедневните проблеми, а живее живота си с обич, желание, къс и усмивка. И подарява усмивка на пътниците си. Всяка година, благодарение на Дурец, в дните преди Рождество, емблематичният трамвай 4-ка е с Коледна украса. А от 7 години Павел Дуррец празнува рождения си ден, който на 27 ноември, с бонбони и бисквити и всякакви лакомства, с които черпи пътниците в трамвая.

 „Искам хората да са по-щастливи. По-хубаво е да си с усмивка на лице. Един живот живеем”, казва ватманът.
LTVLlsAyTQ6YT5R8TiQ6Ww_Vodi-elektri-ky-Pavel-Durec-pripravuje-prekvapenie-pre-cestuj-cichТази година пътниците също изненадаха любимия си ватман за рождения му ден. Децата му подариха малък импровизиран концерт, специално за него. Около 20 деца от детския хор “Superar” чакаха трамвая на трамвайната спирка на площад SNP. По време на пътуването те изпълниха ромски, албански, английски и африкански песни, както и традиционната романтична песен словашка песен “Veľa zdravia, šťastia”.

“Той обича работата си и празнува рождения си ден с цяла Братислава. Мисля, че е чудесен пример за децата”, споделя ръководителят на хора Марек Капуста.

3

[ft_video ratio=”16:9″ url=”“]

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!