Вдъхновяващата история на Claudia Martinez

Връщаме се малко назад в годините и по-конкретно стигаме до 2012 г., когато Claudia Martinez е на 21 години и се подготвя за своите изпити по медицина. 
Мечтае да бъде лекар и да помага на хората. Тогава още не осъзнава, че самата тя ще бъде един от най-сложните пациенти и ще се нуждае от подкрепа и добри доктори. След като дълго време страда от тежко главоболие и различни други симптоми, водещи до частична парализа, Claudia посещава различни лекари, които установяват, че тя страда от Малформация на Киари – структурен дефект на малкия мозък, при който част от малкомозъчните структури се удължават и се изместват в гръбначномозъчния канал.
Новината е трудна за приемане, но Claudia няма и много време, тъй като има възможност за спешна операция, която да намали риска от това да остане парализирана от врата надолу. 

Неврохирургът, при когото е изпратена я съветва да се подложи на операцията възможно най-скоро. Така в рамките на седмица, Claudia преминава през първата от общо 6 мозъчни операции, които я очакват в следващите години. Още тогава обаче тя заявява желанието си да продължи да учи и въпреки ужасяващо трудния път, през който вече знае, че ще трябва да мине, тя не се отказва и предължава да се бори да бъде приета в Медицинското училище Макгавърн в Тексаския здравен научен център в Университета в Хюстън. 


Следват още 5 мозъчни операции, като през 2017 година Claudia получава и инсулт, след който се събужда парализирана от врата надолу. Следва експериментална операция, която макар огромния риск се оказва единствената й възможност. След нея тя започва от самато начало – учи се да ходи, да се движи, да яде и да се облича. "Всяко нещо, което приемаме за даденост в ежедневието, за мен беше ново". В продължение на три години тя се храни през специална тръба. 
Декември 2018 година двама хирурзи извършват нова операция, този път на стомаха и червата, за да може Claudia отново да се храни нормално и да оцелее. 

Следват няколко трудни месеци, в които тя неуморно се труди, за да даде нов живот на своето тяло и да продължи с целите и мечтите си напред. До март месец, тя не само може да тича, но и се чувства истински благословена, тъй като операцията се оказва повече от успешна и след нея дори успява да натрупа тегло и да се върне към истинския живот. 

"Благодря на Господ всеки ден за това, през което преминах и всичко, което преживях", казва Клаудия. "Така намерих своето призвание". 

Всички мъчителни години, в които се извършват тежките мозъчни операции, Claudia не се отказва от ученето и намира своя път да се справи с всяка трудност и да продължи образованието си, което днес вече нарича свое призвание. Тя е напът да се дипломира в Медицинското училище Макгавърн. Междувременно организира благотворителната разходка "Conquer Chiari" в Хюстън, с която помага да се съберат средства за изследване на тази тежка и опасна болест. 
"Тази част от живота ми се нарича щастие. Официално завърших третата си година, сега започвам четвъртата! Още една година и през 2020 ще се наричам д-р Клаудия И. Мартинес", споделя тя. 

Може би чудото, в което тя Claudia се е превърнала ще успее да мотивира хората, както и нейните пациенти занапред. Защото желанието за живот, борбата за мечтите ни и стремежът и усилията, които сме готови да положим, за да ги сбъднем, извират само от нас самите. 

А Claudia е един от примерите за силата на човешкия дух и готовността да се справим и да преодолеем трудностите в името на живота и в това да дадем нещо и от себе си на света. 
Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!