“Води ме в някоя квартална кръчма” . Това е положението

Факти (от това, което имаме като Парламент):

“Г-жо Нинова, стига с тая любов към Бойко Борисов”. Така народният представител от ГЕРБ и председател на комисията по култура в НС Вежди Рашидов отговори на недоволството на левицата, че премиерът не е идвал от една година в парламента.

Това е и един от доводите на БСП да иска оставката на Цвета Караянчева, които бяха представени от соцлидерката Корнелия Нинова.

“Г-жо Нинова, стига с тая любов към Бойко Борисов. Покането го в един ресторант и си говорете по мъжки”, предложи Рашидов и се удиви каква била тази искра между двамата.

“Той не е на повикване, той не е от Околовръстния път”, добави депутатът от ГЕРБ.

Размисъл: Сега разбрахте ли защо, на фона на засилваща се пандемия и ежедневни нови негативни рекорди у нас, когато цял свят затваря заведения и затяга мерки, в България кръчмите работят безотказно. Само за културните институции (опери, театри…) има мерки (през ред, през стол, зала, заета на 30% от капацитета си и т.н.). Ами защото кръчмите са по-важни и от институциите, и от културата. Кръчмата като социо-културно средище, в което се пие, яде, политика се прави, всичко е събрано там. Какъв ти тука парламент? Ганкиното кафене е манталитет, който няма изтребване. И изказът, и ценностите, и разбирането за правене на политика, и отношението към демокрацията, институциите и представителите на тези институции също са по-подходящи за опушена кръчма, в която смърди на евтина мастика и покривките са лепкави и покрити с мазни лекета.

Обидно ниско ниво, което никоя институция и никоя сграда на институция (дори бившият Партиен дом) не заслужават. Когато забравяш или изобщо не познаваш Конституцията и законите на България и някак пропускаш факта, че България е парламентарна република и превръщането на Народното събрание в придатък на премиера е уни-же-ние. Демонстрация на самозабравяне и тотално неуважение към всички български граждани. 

Парламент с дъх, изразни средства и манталитет на чалга, пиячка и алъш-вериш, вместо политика. “Води ме в някоя квартална кръчма” . Това е положението. Това е положението!

 

 

 

к

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!