Влизаме в дълбокия свят на художника Stefan Zaitsits

От 2002 година до днес всяка година прави изложба. Награждаван е многократно, а талантът му се развива и разгръща непрестанно. Той е австрийският художник Stefan Zaitsits, многократно награждаван за своите творби, които обрисуват един различен, сюрреалистичен свят, в който героите се лутат между ентусиазма и тревожността на съвременния живот.

Някои от сцените изобразяват самотни фигури, които са в капана на психологическия стрес, изпълнени с безпокойство и тревоги, докато са поставени в ежедневни битови ситуации, но по-чество нереални, омагьосващи сюжети.

Всички произведения на автора са създадени в една обединяваща, меланхолична атмосфера, на фона на която всяка разказана история изпъква с много въпроси, които изникват в съзнанието на зрителя, както и различни, смесени емоции.

Едно е неоспоримо и сигурно в творбите на Zaitsits и това е удивителната му способност да въвлича зрителя в своя необятен свят и да го поставя в различни състояния, които провокират неговите творби.

Скоро авторът събра и селекция от 21 илюстрации в колекция, озаглавена Wherever. Всички произведения са с размер 21 x 21 см и са достъпни за закупуване на неговия официален сайт.

Вижте този изумителен талант, който така силно въздейства!

___________________

*Всички творби са споделени със съгласието на автора. 

Оставаме на тема изкуство, но минаваме в напълно контрастиращия на Stefan Zaitsits свят на Takashi Murakami, за да видим как Как изкуството помага да се преодоляват страхове.

А какви изложби те очакват и какво се случва в културния афиш у нас, четем ТУК.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!