“Vogue” Италия замени моделите от кориците с детски рисунки

Децата и изолацията. Трудна тема, предполагам, за всеки родител. Дъщеря ми навърши 2 години по време на извънредното положение. Празнува рождения си ден у дома, без парти, други деца и забавления, които по принцип съспътстват детските рождени дни. Месец и половина не беше виждала баба си и дядо си. Раздяла, която беше еднакво трудна и за двете страни. Другите й баба и дядо, които не живеят в София, не са я виждали от февруари. 2 месеца не беше излизала от дома ни. Нейното навън беше балконът у дома, а единствените хора, с които прекарваше дните си, бяхме аз и баща й. Минахме през всичко – обяснение, че навън има вирус, заради който не излизаме, баба и дядо не идват, а тати излиза да пазарува с маска на лицето (Никак не е лесна тази задачка за обяснение на 2-годишно, което е свикнало да е навън, сред хора, по детски площадки и т.н.), карахме се на вируса – “аааа, пууууу!”, мрънкаше и се сърдеше, плака, искаше да гледа на телефона ми снимки от времето, когато е играела навън. Никога няма да забравя първото й излизане след 2-месечната пауза – първо ме гледаше невярващо, когато й казах, че ще излизаме, а после не можехме да я приберем у дома. 
Начинът, по който ни се наложи да живеем, не се отрази добре на никого. Но мисля, че най-потърпевши бяха децата. 

“Най-малко забележимите жертви на пандемията” – така Vogue Италия определя децата и в тяхна чест създава специално издание на култовото списание. 100 деца на възраст от 2  до 10 години са поканени да “преработят”  корицата на списанието, а осем илюстрации са избрани д украсят осем поредни корици на Vogue.

4-годишният Томас от Ню Йорк, 5-годишният Нори от Амстердам, 6-годишният Тадзио от Париж, 5-годишната Виолета от Милано, 2-годишната Камила от Дакар, 5-годишната Ракеле от Болоня, 6-годишният Пиетро от Милано и 10-годишният Джорджо от Парма са новите автори на корици на списанието. 

“Новият свят”, както започнахме да го наричаме, засяга децата дори повече от възрастните. Затова решихме да помислим за тях, казва главният редактор на “модната Библия” Емануеле Фарнети.  

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!