Време и пространство се преплитат в новата творба на Sarah Sze

Време и пространство се преплитат в новата творба на Sarah Sze, която беше открита миналия четвъртък на летище LaGuardia в Ню Йорк. Носещо заглавието “Shorter than the Day”, произведението представлява огромна инсталация от близо 1000 снимки на небето, които се променят от ярко синьо сутрешно небе до златисти залези с различните нюанси на нощта. Колективно те оформят крехка, но и много мащабна сфера, която подтиква зрителите да обикалят около нея, като препратка за обиколката на земята обикаля слънцето.

Още от 90-те години Sarah Sze се възползва от голямо разнообразие на медии и техники, за да изследва пресечната точка на информация, технология, същественост и време. В своите скулптури тя използва сглобки от всекидневни предмети, които образуват интересни контрасти като равнина и обем, неподвижност и движение, организация и хаос, а едновременното противопоставяне и привличане създават усещане за магнитно напрежение. Нейните творби винаги са били много прецизно конструирани, създаващи кинетично усещане в пространството.

И ние сме от тези, които няма скоро да можем да видим тази творба на живо, но пък с огромно удоволствие й се любуваме, макар и само по снимки.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!