We Are One: A Global Film Festival – онлайн събитието, което обедини световни кинофестивали

Може и да сме социално дистанцирани, но пък обединението, което чувстваме на моменти е силно и вдъхновяващо! Ето, че то дори намери своето отражение в света на киното, там, където досега само на екран се случваха подобни събития, като тези, които днес са реалност.

Поради извънредното положение, което се налага в цял свят в борба с коронавируса, се появиха хиляди креативни идеи, които ни дават “прозорец”, през който да поглеждаме навън, когато ни стане най-трудно. Макар малки и големи събития в цял свят да се отложиха, ето че някои все още търсят начин да стигнат до своята публика.

Така се ражда и идеята за обединение на световвни кинофестивали, които трябваше да се случат периодично през годината. Над 20 водещи фестивала, като Кан, Берлинале, Венеция, Трайбека и Сънданс, застанаха зад идеята да се проведе онлайн събитие между 29 май и 7 юни.

В този период филмите на We Are One: A Global Film Festival ще могат да бъдат гледани безплатно в YouTube с призив да се дарят средства на Фонда за солидарност на СЗО.

Автори на инициативата са Робърт де Ниро и Джейн Розентал, основатели на Трайбека в Ню Йорк, като това нямаше да може да се случи, разбира се, без подкрепата на стрийминг гигантите. В програмата на 10-дневното събитие ще можем да гледаме късометражни филми, игрални филми, музикални и комедийни филми, както и разговори и интервюта с актьори и творци.

We Are One: A Global Film Festival се готви за голям маратон, в който ще бъдат включени и фестивалите в Ерусалим, Мумбай, Маракеш, Ню Йорк, Сан Себастиан, Карлови Вари, Локарно, Гуадалахара, Макао, Сараево, Сидни, Токи и анимационният в Анеси.

________________

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

Създадохме shash.bg преди пет години и оттогава до днес това е една от големите ни гордости. Зад това, което вие виждате, стои много малък екип от хора и въпреки трудностите, с които се сблъскваме, ние не се отказваме от идеята си да говорим за общественозначимите теми, които вълнуват всички, да разказваме светли истории, да ви срещаме с успели и позитивни хора, да разпространяваме добрите новини, както и да изразяваме мнение по събития, които са важни за обществото ни.

За тези години успяхме да подадем ръка и на много организации и хора, които са в началото на своя дълъг кариерен път и имаха нужда от подкрепа. Изградихме силна партньорска мрежа и застанахме зад независими организации, фондации, културни събития и независими артисти.

Най-важното обаче е, че стигнахме до вас. Благодарим за лоялността, за доверието и за възможността да ви разказваме вдъхновяващи истории, да търсим заедно добрите примери от живота, да се изправяме заедно срещу неправдата, грубостта, срещу лъжата и алчността.

Във време на социална изолация, във време на изпитание за обществата, във време на най-нужно обединение, още повече се опитваме да устоим на предизвикателствата и вярваме, че трябва да ни има.

Така, както вярваме, че трябва да ги има и всички наши колеги, които успяват да се борят с прекомерния негативизъм, с който сме заляти, фалша в новините и липсата на обективност.

Нека заедно продължим да проправяме път на интересните, позитивните и смислените новини, нека откриваме вдъхновителите на нашето време и хората, които работят усърдно за нашето по-добро утре, нека заедно работим за правото да имаме различно мнение, което защитаваме с аргумени и факти. Без вас няма да можем!

Подкрепете ни! За да ни има и утре.

Можете да го направите чрез дарение с карта ТУК, или с банков превод на нашата сметка:

Получател: MEDIABLISTER LTD
IBAN BG46INTF40015052952796
BIC INTFBGSF
Основание: Дарение
АЙКАРД АД

Благодарим ви!

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!