White Rabbit Fest

Ето, че пак дойде време за много градски, шумен, горещ и музикален живот! 6-ти о 7-ми юли се очертават пълни с изкуство, музика и кипящ нощен живот. Обаче всичко е не къде да е, a от началото на ул. “Иван Вазов” при Народния Театър до пресечката й с ул. “6-ти Септември”.

Ето и какво имат да ти разкажат организаторите за събитието:

Столична Община и фондация Култура в Каше представят третото издание на градския фестивал White Rabbit Fest, тази година на 6ти и 7ми юли 2019.

Белият Заек трансформира отсечка от софийската улица “Иван Вазов”, от синя зона, в творческо пътешествие, водено от фантазията на талантливи артисти и актуални градски теми.

Форматът е със съвременно и провокативно съдържание, насочен към активния градски човек, независимо от неговата възраст, пол или принадлежност.

Магичност, новост, открития – това е изживяването, което носи Белият Заек.

В двата дни на събитието улицата се преобразява в пъстър дом за съвременно музикално и визуално съдържание. Заведенията, галериите, както и няколко необитавани пространства в сградата на “Военно Издателство”, временно поемат функцията на “изложбени зали”. Така улицата, свободна от автомобили и сергии, остава пряк свидетел на изживяването наречено “Бял заек”.

Всички дейности са с вход свободен.

Тази година музикалната сцена се измества на гърба на Народния Театър. Така пешеходната зона на фестивала се разширява по ул. “Иван Вазов” от ул. “Георги Бенковски” до ул. “6ти Септември”.

Като партньорски локации към фестивала се включват ресторант Check Point Charlie, клуб Tell Me, One Gallery, старата печатница на Военно Издателство и клуб Carrusel.

_______________

DAYO

“Радостта пристига” e смисълът на думата DAYO. Васил Вутев (Soulization), Евден Димитров, Божидар Василев (TromBobby), Михаил Филипов и Александър Захариев (Raw- land) – все известни по отделно музиканти, в тази комбинация звучат радостно в и извън пределите на родината.

_______________

MILA ROBERT

Талантливата актриса и певица стартира обещаващо несериозно, с голяма доза талант и без свян да експериментира. Затова ни хареса.

______________

LILI & MARTIN

Лили Гелева и Мартин Костадинов пеят за важни неща с чувство за хумор.

Съвместно с Лили и Мартин, планираме арт инсталация, която насочва към екологична култура в градската среда.

______________

KAN WAKAN

KAN WAKAN ( Георги Линев) е един от най-успешните съвременни български музиканти зад граница. Живее и работи в Лос Анджелис. Неговата музика звучи в “Игра на тронове”, парчетата му се въртят по BBC Radio.

Описват стила му като даунтемпо електроник, оркестрален ембиънс и синематичен соул & джаз. Oчакваме го на 7ми юли заедно с вокалистката Jessica Childress и голямо количество инструментал.

______________

CRAZY P

Crazy P е британска музикална формация
с богата дискография, разгръщаща се в разнообразие от стилове – от електро поп и диско, до соул и денс. Приносът им към съвременната музика е всепризнат. Очакваме ги по време на турнето им с деветия им студиен албум Age of the Ego. В рамките на фестивала ще чуем Soundsystem опцията на изпълнителите, а именно Даниел Мур – вокал и Крис Тод зад синтезаторите. На 6ти юли, като част от White rabbit by Night в клуб Tell Me.

_______________

Когато музиката е на запис, ще разчитаме на едни от най-интересните родни музикални селектори. Потвърдени са DJ- сетове от 1000 Names, Disco Comrades, Timoshenko, Charlie, Ebbesen и други.

DISCO COMRADES 1000 NAMES TIMOSHENKO CHARLIE EBBESEN

_______________

CONTEMPORARY ART AND DESIGN

Подготвят се представяния, пърформънси и изложби от:

• One Gallery
• Sariev Contemporary • the Fridge
• Sito Studio

* Очакваме подробности.

______________

REMAKE

И тази година един от основните акценти за гостите на фестивала е трансформацията като пречистваща и вдъхваща нов живот на старите вещи. В пространството на бившата военна печатница се предвижда изложба на различни “преродени” архитектурни, интериорни, модни, художествени и дизайнерски произвидения.

RECYCLE

Съвместно със студио СОПА се планира инсталция, която рециклира пластмаса в реално време, задвижена от колело с верига. На принципа на поточна линия, стърготините пластмаса се нагряват
и попадат в предварително заложена мартица, например заек, пумпал или друго. Акцентът тук е обучителен – за една по- устойчива градска култура.

CHILDREN

В сутрешните часове, ще се провеждат арт работилници за по- малките посетители на събитието с творческа и обучителна насоченост по темата за рециклирането.

Инициативата е подкрепена от детския център Музейко и тази година.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!