За промяната

На фона на разразстващите се екологични проблеми, които създават пред нас съвсем реалистични картини на застрашаващи апокалиптични бедствия и природни катастрофи, ние някак все още не можем да осъзнаем промените, проблемите и най-вече последствията. Живеем във време, в което новините ни заливат с информация за парадоксални природни явления, резки промени в температурите, изчезващи животински видове, локални екологични катастрофи и т.н. Скоро и ние ви разказахме в дълбочина за “Екологичната криза, която ни очаква” и голяма част от научните факти, които ни запознават и предупреждават за възможните последствия.

По света все повече и повече се говори за проблемите и възможните начини за тяхното разрешаване или поне облекчаването на кризата, която най-вероятно ще последва. По всички възможни начини, хората се стараят да се информират и да дават гласност на темата. Пореден опит за алармиране и привличане на вниманието на хората е и гигантската хартиена скулптура, която активисти на “Greenpeace” сглобиха пред унгарския парламент – два големи кита, в опит да изплуват над вадата, заплетени в пластмасови отпадъци.

Целта на авторите на идеята е да се настоява за забрана на употребата на пластмасови торбички за еднократна употреба в Унгария, така, както вече се случи в Австрия и Румъния.

Не само унгарците се оглеждаха в двата кита, пред парламента. Хората по цял свят също ги видяха. Колко от тях обаче осъзнаха мащабите и дали тези, от които зависят големите решения са се повлияли, това само времето ще покаже. А ние нямаме много време за губене, защото вече късно. Може би затова всеки един от нас трябва да даде на обществото от своя пример и своите действия към по-добро, за да задвижи цялата система. Да, и от теб зависи.

Ето и част от кампанията на Greenpeace Canada, която стартира миналата година отново с цел да обърне вниманието на хората към унищожителните количества пластмаса, които попадат във водните басейни.

Сподели с приятели!Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Google+
Google+
0Pin on Pinterest
Pinterest
0

Вашият коментар

*

Уеб сайтът използва бисквитки за целите на обработка на анонимни статистически данни. Повече информация ОК / Разбрах!